Credite pentru romanii care lucreaza in strainatate

Credite obținut în străinătate de către o persoană de naționalitate română

Faptul că alegi să îți găsești un loc de muncă într-o țară străină a devenit un lucru normal și reprezintă o oportunitate pe care mulți români o aleg atunci când nu găsesc un loc de muncă în țară. Din acest fapt, instituțiile bancare s-au conformat și au decis să le ofere și acestor persoane șansa de a solicita un împrumut. În acest articol vei afla care sunt tipurile de împrumuturi pe care le pot obține românii plecați în străinătate și cum trebuie să procedeze.

Credit pentru romanii care obtin venituri in afara tarii

Opțiunile variate de împrumuturi si cerințele de creditare sunt diferite în funcție de instuția bancară cu care te decizi să colaborezi. Însă, în general, condițiile de obținere ale unui împrumut pentru cei care lucrează în străinatate sunt oarecum mai restrictive în comparație cu o persoană care lucrează în România. Acestea fiind spuse, instituțiile bancare iau in calcul doar veniturile lunare din salariu. Ține cont și de faptul că acest salariu este ajustat cu un anume coeficient de risc.

Contractul de muncă al persoanelor care lucrează în străinatate trebuie să fie pe o perioadă nedeterminată.

De asemenea, o instituție bancară poate cere și dovada unei vechimi în muncă care să fie de cel puțin 1 an. În plus, poate exista și condiția unui venit minim garantat. Acest venit minim, în funcție instituție poate fi de la 400 euro și până la 1000 euro.

Conform detaliilor furnizate de instituțiile bancare, cei care lucrează în străinătate pot apela, în general, la credite imobiliare, ipotecare, sau de nevoi personale, care să fie garantate cu ajutorul unei ipoteci sau unui depozit suplimentar.

Cerințele de credite sunt mai complicate pentru românii care lucrează în străinătate?

Instituțiile bancare au devenit din ce în ce mai prudente atunci când a venit discuția despre persoanele care lucrează în străinătate. Aceste instituții au decis să solicit mai multe documente și să aibă în vedere condiții mai restrictive de acordare a unui împrumut.

Instituțiile bancare au declarant că, această atitudine prudentă se datorează unui grad mai ridicat de risc pe care acest segment de oameni îl implică.

În primul rând, compania la care aceștia lucrează poate fi mai dificil de contactat, atunci cănd este necesară analiza bonității clienților.
În al doilea rând, este foarte complicate și contactarea unui debitor din străinătate în cazul în care au fost modificate dobânzile, costurile sau în vederea recuperării creanțelor.


Documentele necesare pentru dosar

Lăsând la o parte documentele clasice pe care instituțiile bancare le solicită în general oricăror clienți, în cazul persoanelor care lucrează în străinătate, băncile operează cu precauție, solicitând documente suplimentare. De exemplu, este solicitat, în format tradus si legalizat, contractul de muncă. De asemenea, sunt necesare și actele adiționale, adeverințele de salariu pe câteva luni în urma și certificatul fiscal.

Vezi mai mult aici