Bani imprumut intre persoane fizice fara taxe in avans

Ce reprezintă împrumuturile între persoane fizice

După cum sugerează și numele, împrumutul între persoane fizice este un tip de credit de consum, încheiat direct între două persoane fizice , fără a trece printr-o bancă sau o instituție de credit.

Se mai gaseste si sub denumirea de credit fara bancher, credit social, credit comunitar sau credit de la persoana la persoana serioasa.

Contract de imprumut intre persoane fizice

Concret, cum funcționează împrumutul între persoane fizice? Trebuie sa stii ca practica, daca este simplu de pus la punct, ramane reglementata. Împrumutătorul și împrumutatul trebuie într-adevăr să-și pună acordul în scris, pe un document semnat.

Cum funcționează rata dobânzii?

Creditorul poate decide să nu aplice o dobândă și să solicite doar rambursarea sumei împrumutate sau poate decide să aplice o dobândă, ca atunci când se face la o bancă sau o instituție de credit. În acest caz, rata creditului este definită de comun acord între cele două părți.

Avantajele împrumutului între persoane fizice pentru creditor

Avantajele pentru creditor sunt mai presus de toate financiare: datorită dobânzilor creditului, împrumutul între persoane fizice face posibilă câștigarea banilor. De foarte multe ori, profitabilitatea este mai bună decât în cazul altor tipuri de investiții, cum ar fi conturile de economii.

Un alt avantaj semnificativ: împrumutul între persoane fizice este foarte ușor de stabilit și de asigurat. Astăzi, există platforme online dedicate pentru a conecta creditori și debitori. Prin urmare, creditorii pot selecta cu ușurință profilurile care îi interesează.

Limitele împrumutului privat

Sistemul de creditare între persoane fizice face posibilă obținerea unui credit în alt mod, fără a trece pe calea instituțională. Dar acest tip gata are încă unele limitări. Cele mai riscante profiluri (supraîndatorare, interdicții bancare) nu sunt garantate pentru obținerea unui împrumut prin acest sistem, pur și simplu pentru că creditorii privați pot fi la fel de reticenți ca băncile și nu sunt obligați să accepte cereri. Pe platformele de împrumut online între persoane fizice, înregistrarea poate fi, de asemenea, refuzată.

Ce finanțează un împrumut între persoane fizice?

Un împrumut între persoane fizice vă permite să finanțați orice tip de proiect , la fel ca un împrumut bancar personal. Astfel, ați putea fi interesat de un anumit credit din tot felul de motive, de exemplu:

– Finanțați un proiect: achiziționarea unei mașini, a unei motociclete, a electrocasnicelor, a unei călătorii, a unei nunți, a unui serviciu etc.;

– A face față unei nevoi imediate sau neașteptate: plata taxelor, facturilor la electricitate, facturilor la gaz, reparații, școlarizarea unui copil etc.;

– Construiți-vă afacerea și obțineți finanțare pentru a începe.

Avantajele împrumutului între persoane fizice pentru debitor

Împrumutul între persoane fizice este foarte interesant pentru persoanele al căror profil de debitor a fost considerat „la risc” de către unitățile bancare și cărora li s-au refuzat împrumuturi.

Vezi mai mult aici