Credite ipotecare refinantare

Ce reprezintă o refinanțare împrumut ipotecar?

Condițiile ofertelor de împrumut pentru achiziționarea sau construirea de bunuri imobiliare se pot schimba destul de semnificativ de-a lungul anilor. Într-o astfel de situație, merită să luați în considerare refinanțarea creditului ipotecar. O astfel de decizie vă poate ajuta să optimizați costurile și să aduceți economii semnificative.

Ce este credit de refinantare cu ipoteca?

Refinanțarea creditului constă în rambursarea anticipată a pasivului curent cu un credit contractat în acest scop de la o altă bancă. Obligația în sine mai există, dar față de o altă entitate.

Este profitabil să transferi o ipotecă la o altă bancă?

Refinanțarea ipotecare ar trebui să plătească, pentru că abia atunci o astfel de operațiune are sens. Evaluarea beneficiilor potențiale depinde de scopul pe care împrumutatul dorește să-l atingă, precum și de condițiile contractuale individuale existente. În fiecare caz, toate costurile legate de transferul obligației către o altă bancă trebuie calculate cu atenție. Deși factorul decisiv poate fi rata dobânzii la credit în cadrul noii oferte, merită să fiți atenți la toate celelalte costuri care pot apărea.

În ce situații merită să luați în considerare refinanțarea împrumutului?

Merită să vă gândiți la refinanțarea unui credit ipotecar în mai multe cazuri:

– dacă angajamentul actual este prea costisitor în comparație cu ofertele disponibile în prezent pe piață,

– negocierile cu creditorul existent în ceea ce privește reducerea costului angajamentului nu au adus rezultate,

– împrumutatul dorește să reducă rata împrumutului sau să prelungească perioada de rambursare,

– a trecut timpul stipulat în contract, în care banca ar putea percepe un comision suplimentar pentru rambursarea anticipată a pasivului,

– împrumutatul a găsit o ofertă de credit ipotecar mai avantajoasă,

– situația financiară a împrumutatului s-a schimbat – de exemplu, o mai bună solvabilitate înseamnă posibilitatea de a obține condiții de credit mai favorabile.

Când poate fi transferată o ipotecă către o altă bancă?

Reglementările permit posibilitatea rambursării anticipate a ipotecii înainte de data specificată în contract în orice moment. Prin urmare, refinanțarea este posibilă în orice moment. Cu toate acestea, data unui posibil transfer al împrumutatului către o altă bancă ar trebui selectată astfel încât să se reducă cât mai mult costurile suplimentare.

Noua ofertă ar trebui să fie mai avantajoasă pentru debitor decât cea actuală și să aducă economii reale, de exemplu datorită ratelor mai mici ale dobânzilor.

 

Vezi mai mult aici