Bani împrumut pentru achiziționare auto

 

Ai conștientizat deja că îți trebuie neapărat o mașină, dar nu ai banii necesari pentru achiziționarea acesteia? Nu trebuie să îți faci griji în privința banilor, nu atât timp cât ai o sursă stabilă de câștig. Rămâne doar să îți alegi tipul de mașină (nouă sau second hand) și creditorul (bancar sau ifn). Ești gata să conduci propria mașină cumpărată pe credit?

 

Dobanda Anuala Efectiva

Creditul auto – informații utile pentru orice doritor de bani împrumut

Trebuie să știi de la început că există mai multe opțiuni de creditare pentru a-ți cumpăra mașina. Totul depinde  de valoarea autoturismului, caz în care, dacă optezi pentru o sumă mai mică, atunci poți lua un credit de nevoi personale. Avantajul unui astfel de împrumut este că nu dai niciun fel de avans și nici nu trebuie să justifici creditul accesat. Dacă alegi să-ți cumperi o mașină nouă, atunci trebuie să mergi pe varianta de credit auto.

Perioada de creditare auto este cuprinsă între 2 luni și 5 ani (60 de luni), banii plătindu-se în tranșe lunare. Este necesară achitarea unui avans din suma totală, valoarea fiind cuprinsă între 5% și 25%, în funcție de creditor. Printre costurile acestui credit auto se numără și o serie de comisioane, pe care le vei identifica în DAE.

De exemplu, comisionul care se achită pe fiecare tip de serviciu solicitat și care este unic, taxa pentru analiza dosarului, comisionul pentru administrarea creditului sau taxa pentru înregistrarea garanției mobiliare asupra mașinii la instituția abilitată. Trebuie să analizezi înainte de a aplica pentru credit care sunt toate comisioanele implicate.

Unii creditori impun obligativitatea semnării contractului de creditare în față unui angajat, la biroul lor. Alții, dimpotrivă, sunt mai permisivi și agreează varianta semnării electronice a actelor. Este obligatorie încheierea unei polițe de asigurare opționale de tip CASCO, acesta urmând să fie cesionata către împrumutător, pentru a acoperi orice pagube ar putea duce la deteriorarea complete a mașinii înainte de achitarea integrală a acesteia.

Care sunt condițiile de obținere a unui împrumut pentru mașină?

La fel ca în cazul celorlalte împrumuturi, cetățenia română și realizarea unui venit stabil sunt condiții obligatorii la toți creditorii. Mai sunt de îndeplinit condițiile legate de vârstă și cele în legătură cu istoricul de credit (acesta trebuie să fie pozitiv și să nu existe niciun fel de datorii care sunt active în momentul în care se aplică pentru un astfel de împrumut). Dacă îndeplinești aceste condiții, atunci ești gata să te bucuri de propria mașină chiar dacă o vei achiziționa cu un împrumut auto!

Dobanda Anuala Efectiva

Pentru a crește probabilitatea de aprobare a unui credit simplu vă recomandăm să depuneți cereri la mai multe organizații de creditare.

Vezi mai mult aici