Împrumut prin transfer bancar

Cât durează până primești un împrumut prin transfer bancar?

Eliberarea fondurilor corespunde momentului în care suma împrumutată este primită de către subscriitorul unui împrumut. Aceasta validează definitiv angajamentul contractual dintre solicitant și instituția financiară. Cu toate acestea, un anumit număr de etape marchează pașii împrumutatului: simularea creditului, constituirea dosarului, primirea răspunsului de principiu și studiul documentelor transmise.

Împrumut online, direct în contul tău

Împrumutul de nevoi personale, indiferent dacă este atribuit unei achiziții sau oferit fără dovadă, face parte din familia de credite de consum încadrată de legislație. Din 2014, anul în care a intrat în vigoare Legea Hamon, perioada de retragere pentru acest tip de credit a fost prelungită la 14 zile. Este imposibil să puneți fondurile la dispoziția abonatului înainte de expirarea acestui termen legal, chiar dacă acesta din urmă nu dorește să se retragă!

Nu trebuie uitat că această măsură, uneori considerată a fi restrictivă, a fost pusă în aplicare pentru a consolida protecția consumatorilor. În special, le permite să găsească alternative la credit și să beneficieze de o perioadă mai lungă de reflecție. Un împrumut este un angajament care trebuie considerat ca atare.

Rețineți că în anumite cazuri excepționale care justifică o reducere a perioadei de retragere, se poate adăuga o clauză specifică. Împrumutatul trebuie apoi să scrie și să semneze o declarație specifică prin care își atestă acordul pentru a beneficia mai rapid de un bun dobândit datorită creditului.

Bine de știut: dacă decideți să vă retrageți în perioada legală când fondurile au fost deja achitate în contul dvs., vi se va cere doar să rambursați capitalul fără ca instituția de credit să vă poată pretinde penalități.

Perioada de retragere și perioada de colectare nu trebuie confundate. În timp ce primul este în mod normal „incompresibil” și fixat prin lege, al doilea depinde de obicei de bunăvoința organizației creditoare și de politica sa internă. Modul de plată a capitalului joacă, de asemenea, un rol în termenul de punere la dispoziție a fondurilor.


Încasarea unui cec bancar durează mai mult decât un transfer de la cont la cont. Trebuie să ții cont de acest lucru atunci când iei împrumutul de nevoi personale și să îți indicați preferințele pentru a evita surprizele neplăcute.

Vezi mai mult aici