Contract de împrumut

Contract de împrumut – detalii pe care trebuie să le cunoști înainte de a semna

Contractul de credit este un subiect foarte important pentru persoanele care își doresc să solicite unul. Înainte de a face acest lucru este essential să acordați atenție acestei etape și să înțelegeți exact despre ce este vorba cu acest contract de credit. În cazul oricărui contract de credit sunt menționate anumite obligațiuni și condiții care trebuie respectate și îndeplinite până la finalizarea perioadei de creditare. Este recomandat să citim cu atenție acest contract și să respectăm cee ace este menționat acolo.

La ce se referă contractul de împrumut și pentru ce a fost creat?

Creditorul este obligat să furnizeze informații gratuite înainte de încheierea contractului. Pentru aceasta este disponibil un formular standard UE obligatoriu (informații standard europene pentru credit, conform Legii privind creditul de consum). Indiferent de tipul contractului de împrumut, aceste documente sunt guvernate de liniile directoare federale și de stat pentru a se asigura că ratele dobânzilor convenite sunt atât rezonabile, cât și legale.

Contract de împrumut bani

În funcție de scopul împrumutului și de suma de bani împrumutată, acordurile de împrumut pot varia de la scrisori relativ simple care oferă detalii de bază despre cât timp trebuie să ramburseze un împrumutat împrumutul și ce dobândă va fi percepută, până la documente mai elaborate, cum ar fi ca contracte ipotecare. Acordurile de împrumut sunt benefice pentru debitori și creditori din mai multe motive. Și anume, acest acord obligatoriu din punct de vedere juridic le protejează ambele interese în cazul în care una dintre părți nu respectă acordul.

Ce cuprinde contractual de împrumut?

Contractele de împrumut includ de obicei detalii cheie despre tranzacție. Dobânda este folosită de creditori pentru a compensa riscul de a împrumuta bani debitorului. De obicei, dobânda este exprimată ca procent din suma împrumutului inițial, cunoscută și sub denumirea de principal, care este apoi adăugată la suma împrumutată. Acești bani în plus percepuți pentru tranzacție sunt stabiliți la semnarea contractului, dar pot fi instalați sau măriți dacă un împrumutat ratează sau efectuează o plată întârziată.

Contract de credit bancar

Durata unui contract de împrumut depinde de obicei de ceea ce este cunoscut sub numele de program de amortizare, care determină plățile lunare ale unui împrumutat. Programul de amortizare funcționează prin împărțirea sumei de bani împrumutate la numărul de plăți care ar trebui efectuate pentru ca împrumutul să fie rambursat integral.


Metoda de plată detaliază modul în care împrumutatul intenționează să plătească creditorului. De asemenea, majoritatea acordurilor de împrumut oferă acțiunile care pot și vor fi întreprinse dacă împrumutatul nu reușește să efectueze plățile promise.

Vezi mai mult aici