Credit în caz de divorț

Credit în caz de divorț

Cine are datoria de a plăti ratele la un împrumut după un divorț?

Dacă un cuplu divorțează, este adesea o aventură tristă pentru toți cei implicați. Dar, pe lângă stresul emoțional, împărțirea posesiunilor este și un mare stres nervos, mai ales dacă acestea sunt încă plătite cu un împrumut la momentul despărțirii. Cine va plăti acum ratele la împrumut?

Împrumuturile comune pot deveni o problemă financiară atunci când sunt separate.

Dacă un singur soț a contractat singur împrumutul, acesta este singurul responsabil pentru rambursare în caz de divorț. Celălalt partener nu este răspunzător pentru împrumut dacă nu l-a semnat în momentul contractării împrumutului. În caz de divorț, bunurile dobândite în comun vor fi împărțite, dar nu și datoriile. De altfel, acesta include nu numai împrumuturi, ci și un cont curent descoperit – atâta timp cât nu a fost un cont comun.

Este diferit dacă cuplul a luat împreună un împrumut și ambii au semnat contractul în consecință. În acest caz, împrumutatul este cuplul, ambii fiind răspunzători solidar. In cazul in care ratele nu mai sunt platite, banca poate contacta ambii soti. Pentru bancă, nu contează dacă căsătoria continuă sau nu – contractul de împrumut este independent de starea civilă. În mod normal, ambii debitori sunt urmăriți în mod egal.

Dacă unul dintre parteneri nu mai poate plăti ratele, celălalt partener este utilizat automat pentru rambursarea împrumutului. Cu toate acestea, atunci banca nu va cere doar jumătate, ci întreaga sumă. Banca poate alege debitorul pe care îl folosește pentru rambursare.
Momentul în care este semnat un împrumut este plin de gânduri pozitive despre viitor. Când ziua mutarii este aproape, persoana care a semnat contractul de împrumut trebuie să-l deservească în continuare.

Chiar dacă se mută din casa comună. Pe lângă eventualele plăți de întreținere, lucrurile pot deveni apoi strâmte din punct de vedere financiar.

Ca întotdeauna, este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău: chiar și în vremuri bune, un împrumut mare ar trebui luat în considerare cu atenție. Oricine este de acord să încheie împreună un împrumut va continua să facă acest lucru după încheierea căsătoriei.


Finanțe proprii, indiferent dacă sunteți sau nu căsătoriți, trebuie privite realist în prealabil, astfel încât să puteți continua să suportați povara financiară în cazul unui divorț. Cu toate acestea, asta nu trebuie să împiedice pe nimeni să planifice un viitor împreună.

 

 

 

Vezi mai mult aici